Család ereje

2017.09.10. 18:29

A Balogh família nemcsak példát, de irányt is mutat a mai fiataloknak

Kivételes találkozót szervezett az összetartó, helyi Balogh család szombaton a település zarándokházában. mai napig összetartó família a település polai részéről származik.

Szakony Attila

A mai napig összetartó família a település polai részéről származik. Az ősök közül Balogh András földműves 1888-ban született és feleségül vette a nála kilenc évvel fiatalabb Gál Annát. A frigyből hét gyermek született, ők 23 unokával ajándékozták meg a nagyszülőket.

- Most éppen a huszadik alkalommal gyűltünk össze és az emlékek felidézésével ünnepeljük, hogy még mindig fontosak vagyunk egymásnak - fogalmazott Hajdu György, az egyik unoka. - A hét gyermekből három még él, s amíg ők lesznek, addig mindig találkozni fogunk, de szerencsére a kivételes összetartozás érzése az utánunk következő generációnak is lényeges. Közel hatvanan gyűltünk össze, s örülnénk, ha a példánkat más családok is követnék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában