Vádirat

2018.01.19. 12:00

Közel 300 százezer forinttal csapta be a Galaxy vevőjét

Anyósa nevére íratta az Ausztriában vásárolt személygépkocsit, majd a kilométerórát visszaállíttatta és több százezer forintos haszonnal adott túl a járművön. A bocföldei férfi ellen minap emelt vádat az ügyészség.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A nemrég vádiratba foglaltak szerint a bocföldei férfi 2016. február 4-én Ausztriában vásárolt egy Ford Galaxy személygépkocsit 351 456 kilométeróra-állással. Mivel ő adósként szerepelt a központi hitelinformációs rendszerben, a járművet ismerőse közreműködésével az anyósa nevére íratta hamis adásvételi szerződéssel. Eszerint a jármű az országba hozatala napján 4000 euróért cserélt gazdát. Ez azonban nem felelt meg a valóságnak, mert a gépkocsi továbbra is a férfi tulajdonában maradt, így a közhiteles gépjármű-nyilvántartásba valótlan adat került be.

A férfi a gépkocsi megvásárlását követő napokban ismeretlen körülmények között a digitális kilométeróra által mutatott értéket 195 027 kilométerre módosította. A február 9-én lebonyolított műszaki vizsgán a közlekedési hatóság már ezt az értéket rögzítette.

Fotó: Shutterstock

Három hónappal később a férfi az anyósa nevén lévő, azonban valójában az ő tulajdonát képező személygépkocsit 202 465 kilométer-futással kettőmillió forintért adta el. A szakértő megállapítása szerint ezzel közel 300 ezer forint kárt okozott a vevőnek, mert a tényleges futásteljesítménnyel rendelkező Ford Galaxy személygépkocsi értéke az adott időpontban 1,7 millió forint volt.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfi ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás, közvetett tettesként elkövetett közokirat-hamisítás, illetve a hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában