Ön dönt: Iszik vagy vezet?

2018.10.18. 07:00

Ittasan vezettek, bíróság elé kerülnek

Az autósok egy része bocsánatos bűnnek tartja, ha poharazgatás után volán mögé ül.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A most következő példák azt mutatják, könnyen a vádlottak padjára is lehet emiatt kerülni. Egy személygépkocsit vezető 34 éves férfit augusztus 5-én hajnali kettő óra körül Zalaegerszegen, az Ady utcában igazoltattak a rendőrök. Mivel az alkoholfogyasztás gyanúja felmerült nála, mintavételre előállították a kapitányságra és járművezetői engedélyét elvették. Miután elengedték, negyed öt tájban visszasétált az Ady utcában leállított gépjárművéhez, és a Kertváros felé indult, amikor a Petőfi úton észrevette, hogy rendőrségi autó követi. Ekkor a Mártírok útja 42. számú háznál az autót leállította, s gyalogosan próbált meg elmenekülni. A rendőrök elfogták, majd légalkoholmérésre ismételten előállították.

Az autósnál ez alkalommal is közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg. Bár a kerékpárosok esetében az alkoholfogyasztás tilalma enyhébb, de nem minden határon túli.

Egy 50 éves férfit május 21-én délután Zalaegerszegen a Balatoni úton állítottak meg ellenőrzésre. Elektromos motorral hajtott kerékpárjával a belváros felől tartott a csácsi városrész felé, amikor a Balatoni út 35. szám előtt a rendőrök megállították. A férfinél az alkoholszonda súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot jelzett. A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a két férfi ellen az egerszegi járási és nyomozóügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában