A hétvégén történt

2024.05.27. 14:40

Zala vármegyei összefoglaló

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány nyolc főt fogott el, akik közül öt személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök 14 főt állítottak elő, közülük hatot bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

Zaol.hu

Szabálysértési feljelentéssel 53 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 102, míg közigazgatási bírságot 61 alkalommal szabtak ki.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Jaromir Chalabala

A rendőrség közlése szerint, szabálysértési feljelentéssel 48 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 143, míg közigazgatási bírságot 75 alkalommal szabtak ki.

A kollégáink három engedély nélküli vezetővel szemben intézkedtek. Egy 51 éves cserszegtomaji férfit, akit a bíróság eltiltott a járművezetéstől, egymás után kétszer is megfogták a járőrök. Először május 25-én 11 órakor Zalakomárban, a Hunyadi utcában igazoltatták, másodszor pedig 15 óra körül a Hunyadi és Fő utca kereszteződésében, ahol figyelmen kívül hagyta az Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát. A rendőrök megpróbálták megállítani a sofőrt, azonban ő továbbhajtott. Végül egy ház előtt megállt a járművel és megpróbált elszaladni. Az egyenruhások elfogták, és előállították a kapitányságra, ahol kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A KRESZ rendelkezései szerint járművet csak az vezethet, aki „a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva”. Az engedély nélküli vezetés elkövetője elzárással sújtható, így a rendőrhatóság őrizetbe veheti a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának időpontjáig.

Kérjük a közlekedés résztvevőit, hogy minden esetben a szabályokat betartva közlekedjenek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában