Az egyenruhások a több mint 3,2 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták

2024.04.08. 08:28

Sormásnál bukott le a bolgár csempész

Milliós bírságot kaphat az a huszonéves férfi, aki ezernél több doboz cigarettával indult dolgozni Spanyolországba.

Arany Gábor

Az ülések alatti üreget cigarettával bélelték ki

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zala megyében, a határ közelében kapcsolták le a külföldi rendszámú autót.  A NAV Bevetési Igazgatósága közlése szerint az egyenruhások az M7-es autópályáról a sormási pihenőhelyre kísértek ki egy bolgár gépkocsit, amiben fiatal testvérpár utazott. Az ellenőrzés megkezdésekor jelezték az egyenruhásoknak, hogy nyolc karton bolgár cigarettát visznek, ami megfelelt az utasforgalmi szabályoknak. A járőrök elfogadták a nyilatkozatot, mégis a jármű átvizsgálása mellett döntöttek. Gyanújuk beigazolódott, mivel kiderült, hogy a fiatalok adózatlan cigarettán utaztak. Az ülések alatti üregekből ugyanis összesen 1 395 doboz török zárjegyes cigaretta került elő. A 20 éves sofőr azt mondta, hogy a Törökországban vásárolt füstölnivalót ő rejtette el.

Az egyenruhások a több mint 3,2 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Az elkövető milliós bírságra is számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában