Beszámoló a tavalyi tevékenységről

2024.04.01. 15:00

Évet értékeltek a zalai katasztrófavédelmi kirendeltségek

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évértékelőjét követően a három kirendeltség, a zalaegerszegi, a nagykanizsai és a keszthelyi is megtartotta hagyományos beszámolóját a tavalyi tevékenységéről.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség évértékelőjén részt vett Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója–írja a katasztrófavédelem.

Előbbi helyszínen Karóczkai János tűzoltó ezredes, kirendeltség-vezető számolt be a 2023-ban elvégzett feladatokról. Egyenként értékelte a szakterületek munkáját, kitért a hatósági ellenőrzésekre és a legnagyobb beavatkozásra is: Zalaegerszegen volt ugyanis tavaly az ország legnagyobb társasházi tüze, a Holub utcában. A tűzoltók több óra megfeszítette munka után sikeresen oltották el a tüzet, miközben a rendőrséggel közösen harminc embert mentettek ki az égő épületből. 

Nagykanizsán Dobos István tűzoltó alezredes, kirendeltség-vezető ismertette az elmúlt év tapasztalatait, eredményeit. Értékelésében kitért a lakástüzek, szén-monoxid-mérgezések és a szabadtéri tüzekkel kapcsolatos megelőzést célzó tevékenységre, a hatósági ellenőrzések hatékonyságára, valamint a területükön működő veszélyes üzemekben végzett gyakorlatok sikerességére. 

Akárcsak a kirendeltség-vezetők, úgy Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, igazgató is értékelte a kirendeltségek munkáját, melyekről elismerően szólt, egyúttal megköszönte az állománynak a tavaly végzett magas szintű munkát. 

A Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen Angyal Péter tűzoltó alezredes, megbízott kirendeltség-vezető beszélt a 2023-ban elvégzett munkáról. Mint elhangzott, az újból fellendülő turizmus miatt megnövekedtek az ezzel kapcsolatos hatósági feladatok, de legalább ekkora munkát adott a szabadtéri tüzek visszaszorításáért végzett tevékenység is. A megbízott kirendeltség-vezető szólt még a viharos időjárással kapcsolatos beavatkozásokról, valamint az önkéntesekkel kialakított gördülékeny együttműködésekről is. 

A beszámolót Szabó István tűzoltó alezredes, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese értékelte, aki egyúttal megköszönte a Balaton-parti város állományának munkáját. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában