Vádemelés

2024.03.20. 08:12

Más adataival vásárolt alkatésznek szánt gépkocsit

A “trükk” miatt büntetőeljárás indult

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A történtekre tekintettel két fiatal férfi ellen emeltek vádat, ennek lényegét dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője ismertette. Eszerint az ügyben elsőrendű vádlott 32 éves, román állampolgárságú, Szegeden élő férfi 2021 tavaszán elhatározta, hogy alkatrész beszerzésére személygépkocsit vásárol, de azt nem akarta a gépjármű-nyilvántartásban a nevére íratni, mivel ki szerette volna vonatni az autót a forgalomból. Elképzelését megosztotta ismerősével, a történetben másodrendű vádlottá vált  34 éves ásotthalmi férfival. Ő pedig az ügylethez 30 ezer forint ellenében felajánlotta a segítségét, majd a szeged férfinak átadott két darab gépjármű tulajdonjog-átruházási szerződést. Ezeken vevőként olyan ásotthalmi férfi adatai szerepeltek, aki a vásárlásról nem tudott, és a nevében az “ötletadó” írta alá a szerződéseket, amelyekkel aztán a szegedi vevő 2021 májusában megvásárolt egy személygépkocsit. A jóhiszemű eladó a hamis adásvételi szerződést a vevő tulajdonosként történő bejegyzésére benyújtotta Szegeden az okmányirodába. Ez alapján a hatóság a vevőként feltüntetett férfit a személygépjármű tulajdonosaként valótlanul a közhiteles gépjármű-nyilvántartásba bejegyezte.

A kijelölés alapján eljáró Keszthelyi Járási Ügyészség az autót más nevére vásárló férfiakkal szemben közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában