Tilos értékesíteni ízesített e-cigarettát

2024.03.06. 08:27

Hamisított portékák, tiltott cigaretták

Egy egész bazár árukészletének elegendő lett volna az a sok holmi, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei foglaltak le.

Arany Gábor

Hamis sportcipő is lapult a szállítmányban

Fotó: NAV

A NAV Bevetési Igazgatóság közlése szerint a hamis ágyneműk, játékok és plüss figurák mellett több ezer elektromos cigarettát találtak az egyenruhások. Németországba tartott az a kamion, amit ellenőrzésre Gyulánál tereltek le az autópályáról a pénzügyőrök. A bemutatott papírok szerint a jármű különféle gyűjtőáruval indult útnak Görögországból. Az egyenruhások kezdetben csak néhány dobozt nyitottak fel szúrópróbaszerűen, ahonnan egyre-másra kerültek elő a hamis termékek. A felhők akkor kezdtek igazán gyülekezni a sofőr feje felett, amikor a csomagok „aromája” a NAV cigarettakereső kutyája, Bicska figyelmét is felkeltették. A négylábú tízezernél több darab elektromos cigarettát szagolt ki. A pénzügyőrök az illegális árukat lefoglalták, iparjogvédelmi jogok megsértése és költségvetési csalás bűncselekmény, valamint jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást.  

A hatóság arra figyelmeztet, hogy a hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. Az ízesített elektromos cigaretta – Elf Bar, Poco Bar, Nutristick –  értékesítése hazánkban szigorúan tilos! 

Hamis, illegális portékákat szállított a kamion
Fotó: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában