Február hónap képe

2024.03.10. 09:30

Fleisch Márton tűzoltó őrmester fotója lett a győztes

A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához az is elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során.

Zaol.hu

Keszthely HTP-n beosztott tűzoltóként szolgáló Fleisch Márton tűzoltó őrmester fotója lett a győztes

Forrás: Katasztrófavédelem

A fotók készítése egy-egy gyakorlat, vagy jellemzőbben tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul. A tűzoltók munkája során természetesen mindenek előtt áll az emberi életek és vagyoni javak mentése, amennyiben azonban lehetőségük adódik, kiválóbbnál kiválóbb felvételeket készítenek. „A hónap fotóját” a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók által készített képek közül választják ki.

Februárban több beavatkozásnál is remek képek készültek. Nehéz volt a választás, de végül a Keszthely HTP-n beosztott tűzoltóként szolgáló Fleisch Márton tűzoltó őrmester fotója lett a győztes, ami egy keszthelyi, február másodikai szabadtéri tűznél készült. Azért is választották az őrmester által elkapott pillanatot, hogy ráirányítsák a figyelmet a szabadtéri tüzek elkerülésére. A legfontosabb tudnivalókat itt olvashatják.

Február másodikán ötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet Keszthelyen, a Kárpát utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet – írja a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában