Közvetítői eljárásra utalt az ügyészség

2024.03.08. 08:32

Figyelmetlenségével súlyos balesetet okozott a teherautó vezetője

Súlyos baleset után egyezség esetén mellőzhető a büntetés.

Arany Gábor

Az összeroncsolódott VW Polo

Fotó: Rendőrség

A büntetőeljáráshoz vezető baleset 2023. augusztus 21-én délután az öt óra előtti percekben  következett be. Egy 51 éves mikekarácsonyfai Renault típusú tehergépkocsival a 75-ös számú főúton Zalatárnok irányából Nova felé tartott, amikor a 48. kilométernél az egyenes, emelkedős útszakaszon figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a tehergépkocsi bal elejével nekiütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő Volkswagen Polo személygépkocsi bal elejének. Az ütközés hatására mindkét jármű bal első kereke kitörött, a Polo a menetiránya szerinti jobb oldalt húzódó füves vízelvezető árokba csúszott, majd ott a függőleges tengelye körül megpördült és a jobb oldali útpadkán megállt. Az autót vezető 54 éves nő a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett. Az ütközés után a tehergépkocsival sofőrje a menetiránya szerinti bal oldali útpadkára húzódott, megállt, kiszállt a járműből, és a Volkswagen vezetőjének segítséget nyújtott.
A történtek miatt büntetőeljárás indult. Erről tájékoztatva dr. Jánky Judit , a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozása vétségét elkövető férfivel szemben – tekintettel a Volkswagen vezetőjének hozzájárulására, az okozó beismerő vallomására, büntetlen előéletére – lehetőséget látott a büntetőeljárás mellőzésére, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Az ebben megkötendő megállapodás alapján a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható. 

A teherautó a bal elejével ütközött a Volkswagen Polónak
Fotó: Rendőrség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában