A kandallóból, az ágyneműtartóból is ukrán, szerb, török, makedón cigaretta került elő

2024.02.23. 11:09

Pénteki pech pénzügyőrökkel

A pénzügyőröket a rendőrök értesítették, mert egy közúti baleset helyszínelésekor a sérült autó csomagtartójában közel harminc kilogramm fogyasztási dohányt találtak.

Arany Gábor

A kandalló belsejében, az ágyneműtartóban és a szekrényekben is ukrán, szerb, török, makedón zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök

Fotó: NAV

 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság közlése szerint a pénzügyőrök a balesetet szenvedett férfi lakásán később több mint négymillió forint értékű magyar zárjegy nélküli cigarettát is lefoglaltak. Történt, hogy a múlt hét pénteken egy baranyai férfi súlyos közlekedési balesetet szenvedett Tolna megyében. A rendőrök a helyszíneléskor több zsáknyi fogyasztási dohányt találtak a sérült járműben, ezért értesítették a pénzügyőröket, akik a balesetet szenvedett férfi lakására is kivonultak, ahol egyik családtagja nyitott ajtót. Az asszony azt mondta, a lakásban nincs jövedéki termék, ő pedig nem lakik a házban, csak a vejének segít a takarításban. A járőrök ez után a ház minden szegletét átvizsgálták; a kandalló belsejében, az ágyneműtartóban és a szekrényekben is ukrán, szerb, török, makedón zárjegyes cigarettát találtak, továbbá 7 kilogramm ismeretlen eredetű fogyasztási dohány is előkerült. Az egyenruhások a több mint 4,5 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában