Vádat emeltek az ismerőse autóját elkötő férfi ellen

2024.02.14. 08:04

Önkényesen elvitte a Mercedest, külföldön kapták el a rendőrök

A jármű önkényes elvétele miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég született meg a vádirat, aminek lényegét dr. Jánky Judit, a zalai főügyészség sajtószóvivője ismertette.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Eszerint a kalandja miatt vádlottá lett 50 éves férfi 2022 márciusában megegyezett ismerősével, hogy annak autójával 2022. március 20-án kiutaznak Ausztriába egy építkezésre dolgozni. Az autós azonban családi okokból a tervezett munkára nem tudott elmenni, és ezt előzetesen jelezte társának. Üzenetében megírta, hogy a bocföldei hegyi pincéjénél parkoló Mercedesét nem adja oda az utazáshoz. A jármű indítókulcsát a hegyi ingatlanban tartotta, és ezt tudta a társa is, akinek ez elegendő volt ahhoz, hogy a tiltás ellenére mégis a Mercedesszel akarjon útnak indulni. Ezért 2022. március 20-án kora hajnalban az indítókulcsot megszerezve az autóval a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül kiutazott Ausztriába. A mercedeses a jármű eltűnése miatt bejelentést tett a rendőrségen, az autóra körözést rendelt el a hatóság. A gépkocsit elkötő férfi még külföldön egy közúti ellenőrzésen lebukott, a járművet lefoglalták tőle.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában