Büntetésként közérdekű munkára tett indítvány az ügyészség

2024.02.07. 08:07

Kerítés építését ígérete a csaló, de ez csak a körítés volt a pénz megszerzése érdekében

Mesterembernek hirdetve magát csapta be megbízóját az az iharosberényi férfi, aki ellen csalárdsága miatt büntetőeljárás indult.

Arany Gábor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ebben nemrég készült el a vádirat, aminek lényegét dr. Jánky Judit, a főügyészség sajtószóvivője ismertette. Eszerint a tette miatt vádlott lett  38 éves iharosberényi férfi 2023 augusztusában az egyik népszerű internetes közösségi oldalon ismerkedett meg későbbi áldozatával, egy nővel, mivel akként hirdette magát, hogy kerítésépítést és kerti munkákat vállal. Megbeszélésük alapján a férfi 2023. szeptember 11-én megjelent a nő oltárci házánál, és megállapodtak abban, hogy a férfi 400 méter hosszúságban kerítést épít az oltárci ingatlan köré 2300 euró fejében. Ez alkalommal a nő a "szakember" kérésére átadott 380 ezer forint előleget. A férfi öt nappal később ismét megjelentmegbízójánál, akitől ekkor  további 494 ezer forintot vett át. A férfi ígéret e szerint a munkát szeptember 18-án kezdte volna el, de a megbeszélt időpontban nem jelent meg, ez azonban eredetileg sem állt a szándékában. A csalárd magatartásával megszerzett 874 ezer forintból félmilliót a férfi korábbi tartozása rendezésére költött, a többi pénzt a megélhetésére fordította.

A bűncselekménnyel okozott kár a nyomozás során nem térült meg.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben, közérdekű munka büntetés kiszabására téve indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában