Vádemelés

2024.02.20. 07:59

Jogosítvány nélkül, ittasan és eltiltás alatt vezetett

Részegen, jogosítvány nélkül menekült a rendőrök elől, aztán balesetet is okozott.

Arany Gábor

Oldalára borulva állt meg

Fotó: Ügyészség

A történtek miatt büntetőeljárás indult, amelyben nemrég született vádirat, amiről dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője adott ki tájékoztatást.
A tette miatt vádlottá lett 33 éves zalakomári, jogosítvánnyal soha nem rendelkezett férfi 2023. június 6-án éjjel egy óra tájt Galambok irányából Nagykanizsa felé ittasan közlekedett személygépkocsival, amikor a rendőrjárőrök megkísérelték megállítani, de a rendőri felszólításnak nem tett eleget, hanem továbbhajtott az M7-es autópálya felhajtójánál lévő körforgalom irányába, majd a Kaposvár felé vezető kijáraton hajtott ki. Ott az autó durrdefektet kapott, a 61-es főúton megállt.
Ez a kaland se tartotta vissza, hogy újra volán mögé üljön. Történt, hogy 2023. július 22-én, 19 órakor szintén ittas állapotban, annak ellenére, hogy a bíróság korábban eltiltotta a járművezetéstől, Zalakomáron az Ady Endre utcában közlekedett személygépkocsival a 6805-ös számú út irányába. Egy erősen balra ívelő kanyarban a sebessége helytelen megválasztása, valamint ittassága miatt elvesztette a jármű feletti uralmát, ezért egy jelzőtáblának, majd a vízelvezető árok falának ütközött. Személyi sérülés nem történt.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben, és 1 év 4 hónap fogházbüntetés, és 2 év járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

A balesetben nem történt személyi sérülés
Fotó: Ügyészség


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában