A bírság meghaladhatja a 20 millió forintot

2024.02.27. 08:04

Csempészcigarettát rejtett az utánfutó

Három utassal és 7.500 doboz román zárjegyes cigarettával indult útnak az a moldáv busz, amit az autópályán állítottak meg ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Arany Gábor

A pénzügyőrök a 15 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták

Fotó: NAV

A NAV Bevetési Igazgatóság tájékoztatója szerint az egyenruhásoknak gyanús lett az Angliába tartó turistabusz az M1-es sztrádán, a járműben ugyanis három ember ült, mégis utánfutót húzott maga után. A járőrök kipakolták a plafonig zsúfolt vontatmány rakterét, amelyről kiderült, hogy miként lett volna nyereséges a turistajárat útja, mert összesen 7.500 doboz román zárjegyes cigaretta került elő. A 36 éves sofőr azt mondta, hogy nem tudott az illegális mennyiségű füstölnivalóról, kollégái pakolták be a csomagokat. A pénzügyőrök a 15 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Az elkövető több mint húszmillió forint bírságra is számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában