Vádemelés

2024.02.26. 08:30

Balesetet okozott, és segítségnyújtás nélkül elhajtott a fiatal sofőr

Nem adott elsőbbséget a 19 éves zalaegerszegi férfi, ráadásul a miatta bekövetkezett balesettel nem törődve elrobogott.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Büntetőeljárás indult ellene, ebben nemrég született vádirat, amelynek lényegét dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. A tette miatt vádlottá lett fiatal zalaegerszegi férfi 2023. július 13-án délután háromnegyed négy körül Zalaegerszegen a Zrínyi útra kikanyarodva akart a városközpont felé menni Volkswagen Polo személygépkocsijával. A főútra jobbra kihajtva azonban nem vette figyelembe elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát, bár neki balról, a Zrínyi úton érkezett egy Peugeot 206 típusú személygépkocsi. Ennek vezetője az eléje kihajtó autó láttán az ütközés elkerülése érdekében elkormányzott, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és ott összeütközött a szemből jövő, szabályosan közlekedő Ford Focus személygépkocsival. A Volkswagen Polo vezetője bár észlelte a két autó ütközését, de nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e. A Ford Focus sofőrje és utasa könnyebben megsérültek.
A baleset oka az volt, hogy a fiatal férfi figyelmetlensége miatt járművével nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó gépkocsi számára, az ütközés észlelése ellenére a helyszínen nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e, ezzel a magatartásával több KRESZ előírást is megszegett, fogalmazott a vádirat.
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a 19 éves férfival szemben segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat.
sajtószóvivő.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában