Családját nyaraltatta

2024.01.11. 08:43

Szállodákban lakott, költöztetett, de nem fizetett

A csaló nő ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Brian A Jackson

A nemrég vádemelésig jutott büntetőügyről dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott ki tájékoztatást.
Eszerint az ügyben vádlottá lett 35 éves budapesti nő 2021. július 18-án elektronikus úton két személy részére három éjszakára szállást foglalt egy vonyarcvashegyi szállodában, a foglalás előlegét másnap banki átutalással megfizette. A nő 2021. augusztus 5-én másodmagával megérkezett a vonyarcvashegyi szállodába, majd a 2021. augusztus 8-án a kijelentkezésekor a szálloda alkalmazottjának azt állította, hogy a szolgáltatások ellenértékét átutalta, holott ez nem történt meg. A távozását követően a nő nem reagált a szálloda fizetési felszólításaira, és közel 250 ezer forinttal maradt adós, az okozott kár nem térült meg.
Hasonlóképpen járt el a nő egy zalakarosi szállodánál is, ahol 2022. július 6. és július 10. között nyaralt a családjával. Távozásukkor a 286 ezer forintos számlát a szállodának nem fizette meg. A hotel alkalmazottját megtévesztette, mivel azt a látszatot keltette, hogy a szolgáltatások ellenértékét a bankszámlájáról átutalta, annak ellenére, hogy ezt nem tette meg. A távozást követően a szálloda felszólításaira nem reagált, a tartozását azóta sem fizette meg.
A nő ugyanehhez a módszerhez folyamodott, amikor  2022. november 22-én árajánlatot kért egy költöztető cégtől Budapesten belüli szállításra. A kft. árajánlatát elfogadta, a költöztetést készpénzes fizetéssel megrendelte. A cég 2022. december 3-án a megbízásnak eleget tett, a költöztetés végeztével a nő azonban a helyszínen nem fizetett, hanem az átutalás lehetőségét kérte, majd ezt követően a cég többszöri felszólítása ellenére sem fizette meg tartozását.
A Keszthelyi Járási Ügyészség többrendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat a nővel szemben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában