Csütörtökön 61 sebességtúllépőt kapcsoltak le

2024.01.13. 12:00

Rengeteg a gyorshajtó Zalában

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány kettő főt fogott el, őket bűncselekmény elkövetésén érték tetten. A zalai járőrök egy főt állítottak elő, biztonsági intézkedés pedig egy esetben történt. Szabálysértési feljelentéssel 12 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 44, míg közigazgatási bírságot 23 alkalommal szabtak ki.

Zaol.hu

Forrás: Shutterstock

Mint azt korábban megírtuk, szerdán több mint 100 gyorshajtót mértek be a rendőrök Zala vármegyében. Ez a szám ugyan kiugró, de a csütörtöki adatok alapján aznap is 60 feletti sietős sofőrt kaptak el a vármegye közútjain. Ez a szám rendkívül magas egy nap alatt (főleg egymás követő két nap).

A gyorshajtás rendkívül veszélyes! A közúti balesetek igen nagy hányadát el lehetne kerülni, ha a sofőrök a megengedett sebességgel (és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel) közlekednének. 

Ha a veszélyessége nem lenne elég, 2023 augusztusában jócskán emelkedtek a gyorshajtás bírságai. Már 15 km/h-s sebességtúllépés 39.000 forintunkba kerülhet. A következő szint az 25 km/h-s sebességtúllépésnél lép életbe, itt már 58.500 forint a bírság mértéke. A büntetés mértéke egészen 390.000 forintig emelkedhet, ám itt már jócskán túl kell lépnünk a sebességet, lakott területen belül 125 km/h-val kell száguldanunk, hogy ezt a bírságot kapjuk. 

Tavaly ezt sikerült elérni egy zalai sofőrnek. Dobronhegyen lépett túlságosan a gázba és 50 km/h helyett, 126 (!) km/h-val száguldott a településen. "Jutalma" természetesen 390.000 forintos bírság volt.

Arra biztatunk mindenkit, hogy a pénztárcánk, mások és saját testi épségünk érdekében a sebességhatárokat (és minden többi KRESZ-szabályt) legjobb tudásunk szerint tartsunk be, hiszen mindenkit hazavárnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában