Vádirat

2024.01.30. 07:25

Palackozott cigarettával bukott le a moldáv sofőr

A csempészet miatt jövedéki bírságot szabtak ki és büntetőeljárást indítottak ellene, amiben nemrég elkészült a vádirat.

Arany Gábor

Forrás: Ügyészség

Ennek lényegét dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. Eszerint az olasz hatósági jelzésű Mercedes Benz Sprinter típusú teherautó 2023. augusztus 17-én reggel az M7-es autópálya sormási pihenőhelyén parkolt, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság rédicsi járőrei megjelentek, és elkezdték a jármű ellenőrzését. A teherautó átvizsgálásakor a gyári üregekből, valamint fekete műanyag palackokba rejtve különböző márkájú dohánytermékek kerültek elő, amiket az autó 42 éves másod-gépjárművezetője, egy moldáv állampolgárságú férfi a magáénak mondott. Az összesen 1058 doboz, magyar zárjegy nélküli cigaretta után a jövedéki és az általános forgalmi adót nem fizette be, ezzel a magyar költségvetésnek 1,6 millió forint kárt okozott. A csempészett dohányterméket a járőrök lefoglalták, és a férfira 3,2 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki, valamint elrendelték a cigaretta elkobzását, megsemmisítését.

Ezen túlmenően a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfival szemben költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában