Vádat emeltek

2024.01.26. 08:48

Hónapokon át lopta az áramot az albérlő, fegyházbüntetést kaphat

Szabálytalanul csatlakozott az elektromos hálózatra

Arany Gábor

Rézvezetékkel egyszerűen bevezette az áramot a lakásba

Fotó: Ügyészség

A jogosulatlan szerelés miatt büntetőeljárás indult, erről a megyei főügyészség sajtószóvivő-helyettese, dr. Németh Eszter adott tájékoztatást. Eszerint az ügyben elsőrendű vádlottá lett 34 éves férfi albérletben lakott egy pölöskefői házban, ahonnan a szolgáltató kikötötte az áramot. A háznál 2022 februárjában megjelent a történet másodrendű vádlottja, egy 53 éves budapesti férfi, aki szabálytalanul és jogosulatlanul rézvezetéket csatlakoztatott az áramszolgáltató rendszerére, így az albérlő 2022 decemberéig vételezte az áramot, amivel a szolgáltatónak közel 564 ezer forint kárt okozott.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a férfiakkal szemben, amelyben a személy elleni erőszakos bűncselekmény és más törvénysértések miatt többszörös visszaesőnek számító 34 éves vádlottal szemben fegyházbüntetés, míg társára pénzbüntetés kiszabását indítványozta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában