Benzint locsolt szét

2024.01.16. 09:58

Féltékenységből felgyújtotta barátnője házát

Közveszély okozásának bűntette miatt indítványozta a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a 26 éves, nagykanizsai férfinek a letartóztatását.

Arany Gábor

Teljesen kiégett a lakás

Fotó: Rendőrség

A büntetőeljárásról dr. Németh Eszter, a főügyészség helyettes sajtószóvivője adott ki tájékoztatást. Eszerint a fiatal férfi 2023 novembere óta ápolt szoros kapcsolatot párjával, akivel 2024. január 13-án kora este együtt mentek szórakozni Gelsére baráti összejövetelre. A férfi itt leittasodott, majd indulatossá vált, féltékenységből veszekedett és dulakodott is a kedvesével, majd távozott a helyszínről. Ezt követően sok üzenetet küldött barátnőjének, ezekben a nő kiskorú testvéreinek és gyermekeinek megölését helyezte kilátásba.

A megfenyegetett nő emiatt telefonon hívta a gelsei otthonában tartózkodó öt gyermeket, hogy meneküljenek ki a házból, menjenek hozzá. A gyermekek a házból az ablakon át távoztak az esti sötétségben észrevétlenül, mivel meglátták, hogy a fiatal férfi az épület közelébe ért. A gyermekek távozása után a fiatal férfi bement a barátnője házába, és amikor rájött, hogy ott már senki sincs, újabb fenyegető üzeneteket küldött, ezekben barátnője megölését és a háza felgyújtását is kilátásba helyezte.

Ezt követően a férfi hajnalban negyed öt körül a házában benzint locsolt szét, aztán meggyújtotta. A lángok átterjedtek a családi ház több helyiségére és a berendezési tárgyakra.

A fiatalember az általa okozott tűzről videofelvételt küldött a barátnőjének, aki értesítette a tűzoltókat, akik oltás közben az égő épületből kettő darab gázpalackot távolítottak el. A tűz következtében a családi házban tartott vagyontárgyak semmisültek meg, továbbá a fennállt a veszélye annak is, hogy a tűz a házról átterjedjen a szomszédos családi házra, illetve egyéb épületekre is. A rendőrök rövid időn belül egy helyközi autóbuszjáraton fogták el a fiatal férfit.

Az ügyészség a letartóztatást a fiatal férfi a barátnője és annak családja iránt tanúsított indulatos magatartására, a cselekmény jellegére és tárgyi súlyára, valamint az elkövetést jellemző kitartó szándékára figyelemmel, a bűnismétlés megakadályozásának érdekében indítványozta. A nyomozási bíró kedden délelőtt elrendelte a fiatalember letartóztatását 30 napra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában