Az elmúlt hétvégén történt

2024.01.29. 10:51

Eltiltották, mégis volánhoz ült a 65 éves keszthelyi férfi

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány 15 főt fogott el, akik közül hét személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök 10 főt állítottak elő, közülük kettőt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt. Szabálysértési feljelentéssel 54 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 156, míg közigazgatási bírságot 72 alkalommal szabtak ki.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A rendőrök három engedély nélküli vezetővel szemben is intézkedtek. Egyikőjüket 2024. január 28-án dél körül Keszthelyen, a Bercsényi utcában ellenőrizték a járőrök, mivel személygépkocsijával nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak, aki a kijelölt átkelőhelyen közlekedett. Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a 65 éves helyi sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel korábban eltiltották őt a járművezetéstől. A férfit előállították a kapitányságra és szabálysértési őrizetbe vették.

A nagykanizsai rendőrök szombaton 14 óra 30 perc körül Kisrécsén, a Kossuth Lajos utcában igazoltattak egy 50 éves helyi lakost. Az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy a férfi  ellen szabálysértési körözés volt elrendelve, mivel a korábban kiszabott pénzbírságokat nem fizette be. A járőrök a körözött személyt elfogták és előállították a kapitányságra.

Az elmúlt három napban az egyenruhások nyolc olyan gépjárművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé. Egyikük balesetet is okozott – közölte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában