Figyelmeztet a katasztrófavédelem

2024.01.18. 13:26

A tavasz, csak egy napra köszöntött be, visszatér a tél Zalába

A csütörtöki enyhébb, ugyanakkor esősebb napot követően péntektől ismét visszatér a télies időjárás a HungaroMet előrejelzései szerint.

Zaol.hu

Fotó: Illusztráció/Fehér Márk

Vármegyénk tekintetében mindez azt jelenti, hogy elsőfokú figyelmeztetés lép életbe a várható erős széllökések miatt, és az sem kizárt, hogy az eső mellett havazás is lesz. Éppen ezért fogadják meg tanácsainkat!

Az első és legfontosabb dolog, hogy tartsuk tisztán az ingatlanunk előtt vízelvezető árkokat! Ezzel ugyanis sokat tehetünk a biztonság érdekében. A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztán tartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása – a lakóingatlan előtti szakaszra terjedően – a tényleges használó kötelessége.

Ha erős szél várható, zárjuk be a felügyelet nélküli helyiségek nyílászáróit, tegyük biztonságos helyre, vagy rögzítsük a kertben, illetőleg az erkélyen található tárgyakat, hogy a szél azokban, vagy azokat felkapva ne okozzon kárt! Egy a viharos szélben elszabadult tárgy súlyos személyi sérülést is okozhat! Ilyen esetben pedig lehetőség szerint soha ne parkoljunk fa alá, hiszen ezzel veszélyeztetjük járművünket!

Nagyon fontos a tájékozódás!

Éppen ezért kérjük, hogy töltsék le a katasztrófavédelem ingyenes applikációját, a VÉSZ-t! Itt ugyanis folyamatosan elérhetően a legfrissebb időjárási előrejelzések, riasztások!

Baj esetén pedig a 112-es segélyhívó számon kérhetjük a tűzoltók segítségét! 

Forrás: katasztrofavedelem.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában