Vádemelés

2023.12.07. 08:27

Sörösüveggel támadott az ittas férfi

Verekedés történt egy zalaegerszegi belvárosi szórakozóhelyen, az atrocitás miatt büntetőeljárás indult.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: ungvar

A nemrég vádemelésig jutott ügy lényegét dr. Jánky Judit, a vármegyei főügyészség szóvivője ismertette. E szerint a tette miatt vádlottá lett 44 éves megyeszékhelyi férfi 2023. április 9-én késő este baráti társaságával  töltötte idejét Zalaegerszeg belvárosának egyik szórakozóhelyén. Míg a vacsorára vártak a szinte telt házas étteremben, egy a vádlott számára ismeretlen férfi a szórakozóhely udvarára ment cigarettázni, ahol barátjával ukrán nyelven beszélgetett.  Tíz percet tartózkodtak kint, amikor a teraszra érkezett a már  ittas 44 éves férfi, aki többször megkérdezte tőlük, miért nem magyarul beszélnek, mert őt ez zavarja. A megszólított magyarul válaszolt, közölte, nem érti, mi a probléma. Rövid szóváltást követően mindannyian bementek a teraszról és leültek az asztalukhoz. Egyszer csak az ukrán nyelv használatát szóvá tevő férfi felállt, kezében sörösüveggel odament a korábban a teraszon megszólított, épp vacsorázó vendéghez, és hangos szitkozódást követően a sörösüveggel két alkalommal megütötte az arcát, belemarkolt a pólójába, ezzel együtt a nyakláncába, így maga felé húzta, miközben a póló és nyaklánc is elszakadt. A megtámadott a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

A  44 éves ittas férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az étteremben tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen, vele szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában