Maradandó fogyatékosságot szenvedett

2023.12.06. 08:28

Nem volt tekintettel az elsőbbségadás kötelező jelzésre

Fellökte autójával a kerékpározó nőt a figyelmetlen autós, a történtek miatt közvetítői eljárás indulhat az érintettek között.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A baleset 2022. december 11-én  Keszthelyen történt. Egy 70 éves helybeli férfi személygépkocsival a Csesztreg utca és Lehel utca kereszteződéséhez érve jobbra kívánt kikanyarodni a Lehel utcára, de figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező  jelzőtáblát, és járművével fellökte a neki balról érkező kerékpáros nőt, aki az úttestre esett. A sofőr az ütközést észlelve megállt, kiszállt a járművéből, segítséget nyújtott a biciklisnek, aki súlyos sérüléseket szenvedett, és mint kiderült, maradandó fogyatékosság is kialakult nála.

A történtek miatt büntetőeljárás indult. Ebben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségét elkövető férfivel szemben a kerékpáros hozzájárulására és az eset összes körülményére tekintettel lehetőséget látott a büntetőeljárásról való elterelést jelentő, az érintettek közötti megegyezésen alapuló és a bűncselekmény okozta sérelem miatti jóvátételt is magában foglaló közvetítői eljárás lefolytatására, közölte dr. Jánky Judit, a főügyészség sajtószóvivője.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában