Felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány

2023.12.19. 07:52

Kitartottsággal vádolták meg

Nem dolgozott a fiatal férfi, de nem is akart, mert élete párja eltartotta a prostitúcióval szerzett pénzéből.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Emiatt büntetőeljárás indult, amelyben nemrég emeltek vádat egy 28 éves férfi ellen, aki 2022 áprilisától Borsfán lakott élettársával. Együtt nevelték közös kiskorú gyermekeiket, ám a pár nem rendelkezett munkaviszonnyal, így bevételük csupán a gyermekek utáni állami ellátásokból származott, illetve abból, hogy a nő 2022 júniusától folyamatosan hirdette szexuális szolgáltatását egy internetes oldalon. Eredménnyel, mert az együttlétekért a férfiaktól havi 200 - 250 ezer forintot kapott. A párja ebben az időszakban nem dolgozott, nem is állt a szándékában munkaviszonyt létesíteni és saját jövedelmet szerezni, így őt élettársa tartotta el a prostitúcióval megszerzett jövedelméből.
A büntetőeljárásról tájékoztatva dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség sajtószóvivő-helyettese közölte, hogy a Nagykanizsai Járási Ügyészség a visszaesőnek számító férfivel szemben kitartottság bűntette miatt emelt vádat, amelyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. 
A büntető törvénykönyv szerint aki prostitúciót folytató személlyel egészben vagy részben kitartatja magát, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában