Őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét

2023.12.21. 08:36

Jogosítvány nélkül, ittasan, eltiltása dacára vezetett, négyszer kapták el

A notórius törvényszegő 45 éves nagyrécsei férfi ellen büntetőeljárás indult, amelyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ennek lényegét dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség sajtószóvivő-helyettese ismertette. Eszerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfit a bíróság 2022 decemberében 2024 márciusáig eltiltotta a közúti járművek vezetésétől, de ez nem tartotta vissza. A férfi által vezetett járművet a rendőrök 2023. január 13-án Galambokon állították meg ellenőrzésre. Nemcsak az derült ki, hogy eltiltása dacára ült volán mögé, hanem ittasságát is jelezte a szonda, ráadásul a személygépkocsija rendszámát másik járműre adták ki. A férfit az esetet követően 2023. április 1-én Galambok és Nagyrécse között a főútvonalon, 2023. május 14-én és 2023. augusztus 20-án pedig Nagyrécsén futott bele rendőri ellenőrzésbe, és mindegyik alkalommal ittasan ült a volán mögé, valamint a legutolsó alkalommal is másik gépkocsira kiadott rendszámtáblát szerelt fel az autójára. Ekkor a férfit a rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfivel szemben többrendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat, és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában