Egy idős férfi holttestét találták meg

2023.12.21. 14:13

Halálos áldozata is van a keszthelyi lakástűznek

Csütörtökön délelőtt, nem sokkal fél tizenkettő után érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez egy keszthelyi tűzesetről.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A Cserszeg utcában gyulladt ki egy egyszintes, hetvenkét négyzetméteres családi ház. Három járművel vonultak ki a tűzoltók, akik néhány perc alatt a helyszínen voltak. A ház tizenkét négyzetméteres nappalijában bútorok és ruhák égtek három négyzetméteren. A tűzoltók oltás közben egy idős férfi holttestét találták meg. A ház konyhájából egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjon. A beavatkozás húsz percet vett igénybe.

Azt, hogy pontosan mi okozta a tüzet, a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Leggyakrabban egyedül élő idős emberek válnak lakástüzek áldozatává, mert mire észlelik a tüzet, már füsttel telítődik a helyiség és füstmérgezést szenvednek. A hasonló esetek elkerülése érdekében tanácsos füstérzékelőt beszerezni, ami a tűz keletkezésének elején jelez, amikor még van idő cselekedni – közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában