Vádat emeltek

2023.12.12. 08:30

Elsikkasztotta az épületbontásra átvett pénzt a zalaegerszegi férfi

A munkát nem végezte el, az előleget elköltötte.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég született vádirat, aminek lényegét dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. Eszerint a tette miatt vádlottá lett  50 év körüli zalaegerszegi férfi 2022. április 8-án megállapodott egy egervári nővel, hogy a lakóháza melléképületét 700 ezer forint ellenében hónap végéig elbontja. A férfi a megállapodással egy időben átvételi elismervénnyel 360 ezer forintot átvett megbízójától,  arra hivatkozva, hogy munkagépeket kell kölcsönöznie. A férfi által megbízott két munkás a bontást 2022. április 16-án megkezdte, majd ugyanezen a napon vállalkozó a bontási törmelék elszállítására és a hulladék elhelyezésére további 100 ezer forintot vett át a nőtől.

A férfi ezt követően az ingatlanon tovább nem dolgozott, családi okokra hivatkozva a megegyezésben vállalt határidőt nem tartotta, ezért megbízója 2022. április 26-án elállt a szerződéstől, felszólította a férfit az átadott pénz visszafizetésére. Erre azonban nem került sor, a férfi az átvett összesen 460 ezer forintot saját céljaira fordította.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben sikkasztás vétsége miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában