Személygépkocsikat, ingatlanokat vettek a bevételből

2023.11.21. 08:47

Prostituáltaknak adott bérbe szobákat a középkorú pár

Négy év alatt 65 millió forintot hozott a “szobáztatás” egy középkorú, kanizsai párnak, a 49 éves férfi és 43 éves nő ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A büntetőeljárásról dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség sajtószóvivő-helyettese adott tájékoztatást. E szerint a pár 2018-tól Nagykanizsán és más városokban – Szombathelyen, Sopronban, Győrben és Zalaegerszegen _  lakásokat vettek bérbe azért, hogy azokban prostituáltaknak pénzért szobákat adjanak ki. A lakások bérleti szerződésének megkötésekor a bérbeadónak azt állították, hogy az ingatlanokra saját használatra van szükségük. Ezt követően a lakásokat ágyneművel, törölközőkkel és tisztálkodószerekkel szerelték fel, majd a lakások szobáit internetes oldalakon hirdették meg kiadásra. A hirdetésekre telefonon jelentkeztek a prostituáltak, akik a szobákat egyeztetést követően rendszeresen igénybe vették, intim együttlétekre pénzért férfiakat fogadtak. A lakások címét, a lépcsőházak kapunyitó kódját és a lakáskulcsok tárolási helyét a szobáztató pár közölte a jelentkezőkkel, akik a szobákat legalább hétnapos tartózkodással, napi 12 ezer forintért vehették igénybe.
Ebből a tevékenységből a pár  2018 és 2022 májusa között legkevesebb 65 millió forint bevételre tettek szert.  A jövedelmük eredetének elleplezésére személygépkocsikat, ingatlanokat és ékszereket vásároltak, valamint banki széfben is tároltak készpénzt.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben prostitúció elősegítésének bűntette, és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat, melyben vagyonelkobzás elrendelése mellett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában