Kibélelte pótkerekeket, a kárpit mögötti üregeket

2023.11.08. 09:36

Hatszáz zárjegy nélküli doboz került elő a rejtekhelyekről

Drága lett a családlátogatás a csempészcigaretták miatt

Arany Gábor

Jutott a pótkerékbe is cigaretta

Fotó: NAV

Kiesett a „szigetelése” annak a bolgár autónak a kárpitja alól, amit az M1-es sztráda ácsi szakaszának pihenőhelyére tereltek ki ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A NAV Bevetési Igazgatóság beszámolója szerint több száz doboz adózatlan cigaretta volt az autóban. A sofőr azt állította, hogy Hollandiában élő családjához tart látogatóba. Ennél azonban többet is tervezhetett, mert több mint hatszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök. Az autós a füstölnivalóval kitömte a furgon pótkerekeit, valamint az oldal- és a tetőkárpitokat. A 37 éves férfi elismerte, a különböző márkájú cigarettákat ő maga rejtette el, és azt mondta, családtagjainak szánta.

Az egyenruhások lefoglalták az 1,3 millió forint értékű dohányterméket. A férfinak a jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás miatt is felelnie kell, és akár milliós bírságra számíthat.

A tetőkárpit alatt is cigaretta volt
Fotó: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában