A 74-es és 76-os főút kereszteződésénél ütköztek össze

2023.10.25. 07:45

Nem állt meg a stoptáblánál, súlyos sérülést okozott

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A figyelmetlenség miatt következett be a baleset, a vétlen autós utasa sérült meg súlyosan. A történtekre tekintettel büntetőeljárás indult, ebben nemrég született vádirat. Ezt ismertetve dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy az ügyben vádlott 22 éves zalaegerszegi nő 2023. május 21-én délután fél háromkor a 74. számú, főúton személygépkocsival Egervár irányából Zalaegerszeg felé tartott, utasként édesanyját szállította.  A  74.  és a 76. számú főút kereszteződéséhez érve a stoptáblánál megállt az úttestre felfestett útburkolati jelnél, majd onnét balra kanyarodva elindult, hogy Zalaegerszeg felé haladjon tovább. Kanyarodása közben azonban figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget a neki balról, Zalaegerszeg irányából érkező személygépkocsinak, melynek sofőrje hiába vészfékezett, a fiatal nő autója bal első részével így is nekiütközött. A baleset következtében a vétlen sofőr utasa 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
A vádirat megfogalmazása szerint a baleset oka az volt, hogy a vádlott az útkereszteződésben, a védett útra balra kanyarodásakor nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező, és egyenesen tovább haladni szándékozó személygépkocsinak, s ezzel megszegte a KRESZ vonatkozó előírásait. A fiatal nő ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában