Az alig hathetes állatoknak semmilyen okmánya nem volt

2023.10.06. 10:48

Kölyökkutyákat koboztak el a pénzügyőrök

A sofőr egyedül utazott tovább, az ebeket egy hazai alapítvány fogadta be.

Arany Gábor

Semmilyen okmányuk nem volt a kölyköknek

Fotó: NAV

Kiskutyák kuporogtak az állatszállító dobozban, mégpedig víz nélkül abban a román furgon utánfutóján szállított autóban, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőriztek Somogyban. A NAV bevetési Igazgatóság közlése szerint négy, tacskó jellegű kölyökkutyát találtak a pénzügyőrök az utánfutón szállított gépkocsi utasterében, amikor ellenőrzésre a járműszerelvényt megállították. Mint kiderült, a sofőrnek az alig hathetes állatokról semmilyen okmánya nem volt. A román férfi Olaszországba tartott az apró  jószágokkal.
Az egyenruhások értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kölyökállatoknak oltásuk, chipjük, állatútlevelük sincs, márpedig okmány hiányában
és fiatal koruk miatt nem szállíthatók. A sofőr egyedül utazott tovább, az elkobzott ebeket egy hazai alapítvány fogadta be.
A NAV tevékenysége több ponton is kapcsolódik az állatvédelemhez, 2022-ben aláírta az Állatvédelmi Kódexet. A pénzügyőrök Nyugat-Magyarországon 2023-ban ez évben 36 kölyökkutya illegális kereskedelmét hiúsították meg. Tavaly lovat, fenyőrigót, tengelic madarat és macskákat is találtak már szolgálat közben a NAV járőrei.

Az utánfutót szállított autóba tette a sofőr az állatok dobozát
Fotó: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában