Személyautónak ütközött

2023.10.13. 08:31

A motoros figyelmetlensége miatt ketten sérültek meg

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Motorkerékpáros figyelmetlensége miatt történt baleset, az ügyben nemrég született vádirat. E szerint egy  38 éves nagykanizsai férfi 2019. június 7-én  délután motorkerékpárjával Nagykanizsán, a Gábor Áron úton haladt 53-57 km/h sebességgel. A férfi a járművön utasként a feleségét szállította. A Petőfi utca kereszteződéséhez érve a motor vezetője figyelmetlensége miatt későn észlelte a neki jobbról, a Petőfi utcából balra kikanyarodó személygépkocsit, és az autó bal hátsó sarokrészének ütközött. Ennek erejétől a motor vezetője és utasa az úttestre esett, a jármű pedig a saját sávjában mintegy 20 méterrel távolabb állt meg. A motorkerékpár vezetője és felesége 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A főügyészségi sajtószóvivő, dr. Jánky Judit által ismertetett vádirat szerint a baleset közvetlen oka a motorkerékpárt vezető férfi közlekedési szabályszegése volt, mert a baleset kellő körültekintés mellett elkerülhető lett volna, ugyanis a személygépkocsival vezetője a motorkerékpár féktávolságán kívül kanyarodott ki a kereszteződésből, amire a motoros nem reagált időben.

A férfi ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában