Múltidéző

2023.09.02. 15:00

Zalában hallottam: szinte mindenkitől ruhát és pénzt lopott a 25 éves zalaegerszegi férfi

A régi zalaegerszegi járásbíróság ítéleteiből a zalaegerszegi M. Ferenc történetét mutatjuk be, aki szinte mindent ellopott, amit lehetett...

Zaol.hu

Forrás: Illusztáció: pexels.com

M. Ferenc zalaegerszegi lakos 25 éves kora ellenére már többször volt büntetve. Októberben a budapesti központi kerületi bíróság lopásért nem jogerősen két év két hónapi szabadságvesztésre ítélte, ugyanakkor már Zala megyében is különböző bűncselekmények elkövetése miatt folyt ellene nyomozás. 

Akkoriban így írtunk róla: 

1977. július 20-án egy egervári hölgy ismerősét kísérte haza. Mivel hűvösre fordult az idő, kölcsönkért egy zakót, amelyet a gazdája soha nem látott viszont, mert M. Ferenc a kabátot eldobta. Nem állt munkába, csavargott. Egyszer, amikor édesanyja nem tartózkodott otthon, az anyjától ellopott ezer forintot, amelyet elszórakozott. Július 23- án a Napfény étteremben barátságot kötött K. Józseffel, akit hazakísért a lakására, s ott tovább ittak. Kihasználva az alkalmat, a fürdőszobában a saját nadrágja alá felvette a házigazda albérlőjének nadrágját, majd távozott. A nadrág azonban szűk volt, ezt is eldobta. Útja Budapestre vezetett, a nagyváros forgatagában akarta megvárni a dolgok elcsendesedését. Közben azonban felfeszített egy személygépkocsit, amelyben háromezer forintot talált. 


E bűncselekményekért a zalaegerszegi járásbíróság két év négy hónapi fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte M. Ferencet és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában