A feleségét részegsége miatt kórházba vitték

2023.09.07. 07:56

Sértegette a rendőröket

Bíróság előtt felelhet a viselkedéséért.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Salivanchuk Semen

A büntetőügybe torkollott konfliktus előzménye, hogy egy 34 éves  férfi 2022. október 29-én este tíz óra körül telefonon kért rendőri segítséget, mivel egy lenti pizzériában megverték. A bejelentésre rendőrök érkeztek a helyszínre, majd az ittas férfit próbálták meghallgatni a bejelentéssel kapcsolatban, ennek során pedig több alkalommal is felszólították személyazonosságának igazolására, amit ő megtagadott, és hangosan szitkozódott a vele intézkedni próbáló rendőrökkel szemben, ezért a rendőrök közölték vele, hogy szabálysértés elkövetése miatt előállítják a kapitányságra. Emiatt a férfit ingerült lett és a rendőröket trágár módon becsmérelte, majd az előállításnak aktívan ellenállt, az intézkedő rendőrök fogásából többször kiszabadította magát.
Mindezt észlelve a pizzériából kijött a férfi erősen ittas felesége, aki a férje előállítását nehezményezve a rendőröket szintén kiabálva sértegette, szidalmazta. Az egyenruhások a nőhöz erősen ittas állapota miatt mentőt hívtak, és kórházba szállíttatták. A feleségével szemben rendőri intézkedést látva a férje még inkább indulatba jött és agresszívebbé vált, a rendőrautóban ülve a gépkocsi hátsó üléseit rugdosta, miközben a a rendőröket intézkedésük miatt kiabálva tovább sértegette, rendkívül trágár, obszcén módon szidalmazta és fenyegette. Gyalázkodó magatartását a kapitányság épületében is tovább folytatta, arrogánsan, hangosan káromkodva becsmérelte a rendőröket, akik ezért kilátásba helyezték, hogy őrizetbe veszik, mire a férfi abbahagyta otromba viselkedését. 

A vádemelésig jutott büntetőeljárásról tájékoztatást adva dr. Németh  Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője közölte, a férfi ellen a Lenti Járási Ügyészség többrendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában