Betörte a kiszolgáló pult ablakát

2023.09.21. 16:31

Pisztollyal fenyegetőzött a gyorsétteremnél

Fegyveresen elkövetett garázdaság miatt ítélték el a magyarszentmiklósi férfit.

Arany Gábor

A rendőrök a helyszínen elfogták a fiatal férfit

Fotó: Rendőrség

Már az előkészítő ülésen jogerős ítélet született annak a 22 éves magyarszentmiklósi férfinak az ügyében, aki nem bírta kivárni, míg elkészül a megrendelt étel és pisztollyal fenyegette meg a gyorsétterem alkalmazottját. A kanizsai járásbíróság által előkészítő ülésen csütörtökön tárgyalt eset 2023. február 8-án hajnalban egy nagykanizsai gyorsétterem autós kiszolgáló részénél történt. Ide érkezett két ismerőse társaságában a 22 éves magyarszentmiklósi férfi, aki az anyósülésen foglalt helyet. Leadta rendeléseiket, amit az autó sofőrje kifizetett, majd az étel kiadására szolgáló ablakhoz gurultak, ott azonban várniuk kellett. Az ittas állapotban lévő fiatal férfinek ez nem tetszett, dudált és hangosan szóvá tette: „Mi tart ennyi ideig? Miért nem jön a kaja? Mozogjatok! Ezt most kell csinálni, most kell pakolni?” A kiszolgáló közölte vele, a hasábburgonyájuk nem sült meg. Erre a reklamáló elővett egy lőfegyvernek nem minősülő gáz- és riasztópisztolyt, nekiszegezte a dolgozónak, így követelte a rendelésüket. Miközben a vendéglátós visszament az olajsütőkhöz, a férfi odalépett pisztollyal a kezében a kiszolgáló ablakhoz, többször megkopogtatta, majd belökte, amitől az ablak megrepedt és kiszakadt a helyéről. Ezt követően a fiatalember a pisztolyt az autó csomagtartójába tette. A garázda férfivel és társaival szemben a kiérkező rendőrök intézkedtek.
Az egerszegi törvényszék közlése szerint a Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat a fegyveresen elkövetett garázdaság miatt 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtást 1 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet - a polgári jogi igény kivételével - jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában