A kerítés állította meg

2023.09.11. 08:40

Engedély nélkül vitte el a kocsit, aztán összetörte

Azt kérte, rádiót hallgathasson az autóban, de aztán útnak indult a járművel.

Arany Gábor

Rövid autózás után kerítésnek hajtott

Fotó: Ügyészség

Pár kilométerrel később balesetet szenvedett a fiatal férfi, amiben közrejátszott ittassága is. Az ügyben nemrég született vádirat. A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter által ismertetett történet eseményei 2023. június 16-án este hét óra körül zajlottak. Egy 23 éves, vezetői engedéllyel nem rendelkező, erősen ittas nagykapornaki férfit ismerőse magával vitte a Ford típusú személygépkocsijával Nagykapornakról Misefára, ahová megbeszélésre igyekezett. Az autó tulajdonosa kiszállt a járműből, míg útitársa maradt és kérte, hogy amíg visszatér, hallgathasson zenét a rádión, ezért az indítókulcsot nem vitte magával. Miután az autós távozott, a részeg férfi átült a vezetőülésébe, majd elhajtott a kocsival Nagykapornak felé. Negyed nyolc körül ért a szomszédos faluba, a Fő utcán haladt a 76-os számú főút irányába, amikor ittasságából eredő figyelmetlensége miatt elveszítette uralmát a jármű felett, jobb oldalra letért az úttestről, majd a gépkocsival lakóház kerítésének ütközött.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a fiatal férfivel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában