Azt mondta, portékáit Szabadkán vásárolta

2023.08.31. 08:18

Világmárkák hamis utánzatait árulta

A járőrök a több mint kétmillió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

Arany Gábor

A védjegy tulajdonosának engedélye nélkül kerültek forgalomba

Fotó: NAV

Szabálysértési- és büntetőeljárás is indult az ellen az 54 éves nő ellen, aki hamis ruhákat akart eladni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága közlése szerint a pénzügyőrök Somogyban, a szántódi  piacon vették alaposan szemügyre az árus világmárkák utánzatától roskadozott standját. Puma feliratú pólókat, zoknikat, Adidas márkajelzésű cipőket, melegítőket, Calvin Klein rövidnadrágokat, és még Nike-nak látszó cipőket és gyermekmelegítőket is kínált a magyar asszony, amikor az egyenruhások megjelentek. A népszerű termékek silány minőségén látszott, hogy gyenge utánzatok. A kereskedő a pénzügyőrök kérdéseire úgy felelt, hogy portékáit Szabadkán vásárolta. A kínálatot a védjegyek jogosulti képviselői is megvizsgálták, majd megállapították, hogy hamisak és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A járőrök a több mint kétmillió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

A népszerű termékek silány minőségén látszott, hogy gyenge színvonalú utánzatok.
Fotó: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában