Üzemi körülmények között folyt a gyártás

2023.08.08. 15:51

Hamis tisztítószerek raklapszám

Figyelmen kívül hagytak minden higiéniai előírást.

Arany Gábor

Az illegális tisztítószergyár egy részlete

Fotó: NAV

Nagy mennyiségű hamis tisztítószert foglaltak le az adóhatóság munkatársai. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint két hónappal ezelőtt már lecsaptak egy hasonló illegális üzemre. Néhány nappal ezelőtt – a korábbira kísértetiesen hasonló körülmények között – újabb hamis tisztítószereket találtak több fővárosi raktárban. A NAV Bevetési Igazgatóságának járőre a múlt héten tartott helyszíni ellenőrzést egy 18. kerületi telephelyen, ahol különböző márkájú mosószerek és egyéb vegyi áruk: samponok, fogkrémek, szappanok, WC-illatosítók, csomagolóanyagok sorakoztak garmadával. A járőri jelzésre a Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság pénzügyőr nyomozói a helyszínre vonultak szemlézni a raktárépületben tárolt, eladásra váró holmikat, egyúttal szétnéztek az épület környékén is. A telepen belül, illetve a kerületben, a helyszín közelében további, mosószergyártásra potenciálisan alkalmas üzemegységet fedtek fel. A helyszíneken lefoglalt  nagy mennyiségű folyadékot, alapanyagot és csomagolóanyagot bűnjelraktárba szállították. 

Az ellenőrzésen megállapították, hogy a mosószertöltő-gyárban figyelmen kívül hagytak minden higiéniai előírást. Kifogásolható körülmények között palackozták, tárolták és készítették az illegális szereket. Az eredeti termékek jogtulajdonosait megkérdezve kiderült: az árukészlet mind hamisítvány. Az előzetes becslés mintegy 120 raklapnyi illegális tétellel számol, ebben található kész vegyi áru, különböző alapanyagok és csomagolóanyagok. A jogdíjvédelem alá nem eső, forgalomképes alapanyagokat, csomagolóanyagokat a NAV Áru- és Bűnjelkezelő Főosztálya értékesíteni fogja, míg a hamisítványokat megsemmisítik.

A pénzügyőrök mosószergyártásra potenciálisan alkalmas üzemegységet fedtek fel
Fotó: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában