Héját fogott el a tiltott csapdával

2023.07.10. 08:40

Orvvadászat és állatkínzás

A 72 éves zalaegerszegi, galambok tenyésztésével foglalkozó férfi – mivel észlelte, hogy a területen nyestek jártak, és kárt tettek a galamb állományban - 2022. november 12. napján késő délután, a nyestek vonulási útvonalán egy galambokat tartalmazó ketrecet, azon pedig két darab állatok elfogására alkalmas lábfogó csapóvasat helyezett el nyitott, működőképes állapotban, azért, hogy azokkal nyesteket fogjon el.

zaol.hu

Forrás: ZVF

Másnap délelőtt az egyik csapda elfogott egy héja madarat a lábánál fogva, melyet a vádlott szomszédja észlelt, ezért értesített egy madármentéssel foglalkozó szakembert, aki a sérült, vérző lábú madarat kiszabadította.

Forrás: ZVF

Mivel a lábfogó csapóvas használata tilos, a vádlott tiltott vadászati módon végzett vad elfogására irányuló tevékenységet, a héja madárral szembeni bánásmód pedig alkalmas volt arra, hogy a madár maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség orvvadászat bűntette és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben. - tájékoztatta Szerkesztőségünket dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában