Félmillió forintot érő zsákmánnyal távoztak

2023.07.06. 07:20

Az ablakon át pakolták ki a lopott holmit

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: LeventeGyori

Kirámolták a házat az élettársak, félmillió forintot maghaladó kárt okoztak. A nemrég vádemelésig jutott történetről a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Német Eszter adott tájékoztatást. E szerint egy 41 éves, Marcaliban élő nő és 63 éves élettársa 2022. augusztus 6. és augusztus 22. közötti napokban lopni mentek be egy szentgyörgyvári családi házba, az előtér kulccsal zárt ajtaját befeszítették, majd a házból a hátsó udvarra néző ablakon keresztül közel  félmillió forint értékben műszaki cikkeket,  porszívót, több televíziót, vasalógépet, számítógépet, hangfalat, valamint kerékpárt, ruhaneműket, gyermekjátékokat, ágynemű garnitúrákat és ágymatracot pakoltak ki, majd gépkocsival elszállították a zsákmányt. A rongálással 22 ezer forint kárt okoztak.

A Keszthelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat, és a nővel szemben büntetésként közérdekű munka, a férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában