Idős embereket fosztottak ki, letartóztatásba kerültek

2023.06.16. 10:11

Nyomozási bíró előtt a trükkös tolvajok, utazó bűnözők (Frissítve!)

Többrendbeli kifosztás bűntette miatt indítványozta a Zalaegerszegi Járási Ügyészség annak a két büntetett előéletű - 45 éves Tolna vármegyei, dalmandi és a 49 éves Fejér vármegyei, alapi _ férfinek a letartóztatását, akik időskorúakat tévesztettek meg és eltulajdonították a pénzüket.

Arany Gábor

Az M1-es autópálya bábolnai pihenőjénél fogták el a bűnözőket

Fotó: police.hu

 

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter által ismertetett letartóztatási indítvány szerint a két férfi a bűncselekmények elkövetése érdekében járta az országot, és több városban is megkárosítottak idős korú személyeket. 
Ez év áprilisában Pécsett azzal tévesztették meg a 95 éves nőt, hogy ajándékot hoztak neki, amiről iratot szeretnének aláíratni vele. Ennek érdekében a sértett beengedte őket, majd a sértett idős korából adódó figyelmetlenségét kihasználva beszélgetéssel elterelték a figyelmét, közben a hálószoba komódjából eltulajdonították a félretett pénzét, összesen 1,4 millió forintot, majd távoztak. Májusában Zalaegerszegen magukat az önkormányzattól érkező szerelőknek kiadva azzal tévesztették meg a 65 éves áldozatukat, hogy nyugdíjasok lakásaiban mérik fel a javításra szoruló tárgyakat, amit aztán kedvező áron rendbe is hoznak.  Miután a lakásba bejutottak, egyikőjük a házigazda figyelmének elterelésére kezdte felírni a javítandókat, miközben társa a lakást átkutatta,  és ellopta az idős nő táskájából a pénztárcáját, benne 11 ezer forintot  és bankkártyát.
Szintén májusban, Békéscsabán azzal tévesztették meg a 91 éves áldozatukat, hogy ajándékot hoztak neki, amihez szükségük van a nyugdíjszelvényre. A  két férfi bement a lakásba, az idős ember pedig a szőnyeget felemelve elővette az ott tárolt megtakarítása mellől a nyugdíjszelvényét. Ezt követően a két férfi az idős ember figyelmét beszélgetéssel elterelték, közben pedig a szőnyeg alól elloptak 700 ezer forintot, majd távoztak. A két férfi 2023. június 13-án Sopronba próbálkozott, magukat késélezőknek kiadva jutottak be egy 72 éves asszony  lakásába,  egyikük elkezdett élezni egy kést a konyhában, társa a mosdóba kéretőzött, és amíg az asszony a konyhában tartózkodott, a szobai komódból  640 ezer forintot  vett el, majd  távoztak. Ezt követően az M1 autópálya bábolnai pihenőjében fogták el őket a rendőrök, és ekkor előkerült  Opel Astra gépkocsijukból a nem sokkal korábbn ellopott pénz is. 
Az ügyészség a többszörös, és különös visszaesőnek is számító két férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélyére, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére tekintettel indítványozta. Pénteken délelőtt a Zalaegerszegi Járási Bíróság nyomozási bírója az ügyészség érveit elfogadva elrendelte a letartóztatásukat 30 napra; a döntés ellen a két férfi fellebbezett.

Megtalálták az autóban a Sopronban ellopott pénzt
Fotó: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában