Többször sértett törvényt, fegyházba kerülhet

2023.06.28. 07:32

Jogosítvány nélkül és ittasan vezetett

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal a férfival szemben, aki rendszeresen gépkocsit vezetett, noha jogosítványa soha nem volt.

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter tájékoztatása szerint a 48 éves, Lentiben élő férfi vezetői engedéllyel sosem rendelkezett, ezért engedély nélküli vezetés miatt korábban már megbírságolták és eltiltották a vezetéstől. Ennek ellenére a férfi 2022 júliusában, augusztusában és szeptemberében is gépkocsit vezetett Lentiben, utóbbi két alkalommal ittas állapotban, ráadásul több személyt is utasként szállított. A rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el. A többszörös visszaesőnek számító férfivel szemben a Lenti Járási Ügyészség többrendbeli járművezetés ittas állapotban vétsége, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés kiszabása mellett járművezetéstől eltiltást indítványozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában