A vétlen sofőr árokba borult járművével

2023.06.23. 10:55

Forgalommal szemben hajtva okozott balesetet

Arany Gábor

A vétlen sofőr összetört autója

Forrás: ZVF

Fotó: Ügyészség

Forgalommal szemben hajtott, balesetet okozott, de megállás nélkül elhajtott az az egerszegi férfi, akivel szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozza az ügyészség.

A nemrég vádiratba foglaltak szerint 2022. augusztus 9-én reggel a 74-es számú főúton három utast is szállítva közlekedett személygépkocsival Nagykanizsa irányába egy 46 éves zalaegerszegi férfi, amikor több személygépkocsit is megelőzött, azonban a manőver után nem tért vissza a saját sávjába, hanem a forgalommal szemben hajtott tovább a bal oldalon. Ezzel két szemből érkező, szabályosan közlekedő személygépkocsi vezetőjét is arra kényszerített, hogy az ütközés elkerülésére letérjenek az úttestről. Az egyik sofőr azonban elveszítette az uralmát a jármű felett, előbb visszasodródott az úttestre, majd újra letért az útról,  az árokba hajtott, végül a járműve a tetőlemezén átfordulva állt meg. A személygépkocsi utasa könnyű sérüléseket szenvedett. Mindezt a 46 éves egerszegi sofőr is észlelte, ennek ellenére megállás nélkül továbbhajtott, nem győződött meg róla, hogy a baleset miatt bárki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorult-e. 

A férfi ellen azért is büntetőeljárás indult, mert 2023 márciusában ittas állapotban vezette személygépkocsiját, ez pedig akkor derült ki, miután Bagodban a rendőrök megállították járművét ellenőrzésre.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat a többszörös visszaesőnek számító férfivel szemben, és büntetésként  fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabásra tett indítványt a járművezetéstől eltiltás mellett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában