Pénzmosással, lopással vádolják a két férfit

2023.06.14. 08:14

Elütött vadakat vittek haza

Arany Gábor

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Elütött vadban gazdag napot tudhatott maga mögött az a 48 éves pusztaedericsi férfi és 51 éves pécsi társa, aki ellen minap emeltek vádat. A vármegyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Jánky Judit közlése szerint  2022. január 8-án hajnalban a két férfi ittas állapotban Pusztaedericsen a kocsmában töltötte idejét, amikor ismeretlenekből álló társaság  toppant be és a  két férfinek felajánlottak ingyen egy őz tetemét, amit gépjárművel a Pusztaedericsre vezető úton ütöttek el.  A vadásztársaság tulajdonát képező, 63 ezer forint értékű őzet a két férfi elfogadta az elpusztult állatot. Ez után a pusztadericsi férfi lakásához vitték szerzeményüket,  kizsigerelték, megnyúzták, a húsát pedig használaton kívüli személyautóban rejtették el. A két férfi  még ugyanazon a napon szarvashúshoz is jutott, ugyanis észrevették az út szélén két elütött, szintén a vadásztársaság tulajdonát képező szarvas tetemét is. Ezeket is hazavitték és elkezdték feldolgozásukat, így a két elütött szarvas ellopásával a vadásztársaságnak további 242 ezer forint kárt okoztak.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a két férfivel szemben pénzmosás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat, és 1 év 6 hónap, végrehajtásában  3 év próbaidőre felfüggesztett, börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen teljes körű beismerő vallomást tesznek és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában