Visszaélt ismerőse személyi adataival

2023.06.09. 13:33

Előfizetési szerződést kötött testvére élettársa nevében

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

Előfizetési szerződést kötött testvére élettársának nevében az a férfi, akinek az ügyében a Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött. A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2021 januárjában lefényképezte fivére élettársának személyigazolványát annak tudta és beleegyezése nélkül. Ezt követően 2021. január 15-én felhívta a Magyar Telekom callcenterét és szóbeli előfizetési szerződést kötött a nő nevében megrendelve egy SIM-kártyát az hozzátartozó internettel. Másnap a szolgáltató gyorsfutárral kézbesítette is a megrendelő lakcímére a SIM-kártyát. A férfi a szolgáltatásokat igénybe vette, azonban az előfizetési szerződés havi díjait nem fizette be, mivel munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett. A telekommunikációs cégnek 67 ezer forint kárt okozott a szerződés megszüntetéséig, 2021. június 8-ig. A férfi magatartásával megtévesztette a szolgáltató képviseletében eljáró ügyintézőt, megkárosította céget, illetve visszaélt a testvére élettársának személyes adataival is.

A történtekre tekintettel az ügyben vádlottá lett férfit csalás és a személyes adattal visszaélés vétsége miatt a bíróság 2 év próbára bocsátotta.

A büntetővégzés jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában