Ismét tűzpiros Ferrarival érkezett

2024.06.17. 16:00

Motivációs előadást tartott Nagykanizsán a kozmetikai cég tulajdonosa, Jákob Zoltán

​A Nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont meghívására érkezett a városba nemrégiben Jákob Zoltán, egy kozmetikai cég tulajdonosa. A magyar üzletember, milliárdos motivációs előadást tartott a technikumokban és gimnáziumokban tanuló, vizsgák előtt álló diákoknak.

Benedek Bálint

Ha a tűzpiros Ferrari feltűnik, abból nagyon gyakran ajándékok kerülnek elő. Jákob Zoltán szerint aki megteheti, az segítsen

Fotó: Gergely Szilárd

A médiaszemélyiség Jákob Zoltán tűzpiros sportautójával járja az országot, több helyen megfordult már, hogy inspirációt adjon a fiataloknak. Nagykanizsára azért érkezett, mert a manikűrös és körömdizájner érettségire épülő szakképesítés megszerzésére kizárólag a vizsgaközponton keresztül nyílik lehetőség. Az együttműködés pedig olyan eredményes, hogy az üzletember ellátogatott a városba, hogy találkozzon a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal.

– Jó érzés volt előttük állni és beszélni azokról a dolgokról, amiben hiszek – fogalmazott Jákob Zoltán. – Sok kérdést tettek fel az életről, a vállalkozásomról, a kudarcokról, de még a párkapcsolati témák is előtérbe kerültek. A srácok megnyíltak előttem, őszintén beszélgettek, és ez nagyon megérintett. Ez a tinédzser korosztály az életének abban a szakaszában van, amikor elfelejt mosolyogni, lelkesedni és kíváncsinak maradni. Egyfajta követelményrendszernek igyekszik megfelelni, s közben elveszti az előbb felsorolt készségeit. Ezeknek a fontosságára hívtam fel a figyelmüket, hogy hiába jönnek elő problémák, el kell engedniük a berögződéseiket, és ki kell mozdulniuk a komfortzónájukból. Nem szabad sok időt az okostelefont bámulni, inkább menjenek társaságba, ismerkedjenek. Aki menedzser vagy vezető lenne a jövőben, ahhoz ismerni kell a partnereit. Ehhez viszont emberismeretre van szükség.

Jákob Zoltán motivációs előadást tartott a nagykanizsai diákoknak, akik szívesen vették a milliárdos beszámolóját
Forrás: ZH

Jákob Zoltán minden, az eseményen részt vevő diáknak küldött a Paprikaföldektől a HÉTCSILLAGOS életig - Az önerőből milliárdos sikerreceptjei című legújabb könyvéből.

– A sikernek sok összetevője van, amellett, hogy elhisszük, tenni is kell érte – mondta. – A paprikaföldek jelentették egykor nekem a munkát, de a tanulóknak is fontos lenne megtanulniuk dolgozni és egy célt követni. Az egyetemistákat a vizsgák viszik közelebb a hőn áhított álmaikhoz. Előfordult az életemben, hogy keresztbe tettek, de nem adtam fel, a hátrányból előnyt kovácsoltam. Manapság a közösségi médiafelületeken felvillanó influenszerek nem olyanok, mint amilyennek látszanak. Magyarországon ezek az emberek nem gazdagok, hiába is mutatják azt. Ez az irány téves, ezt senkinek sem ajánlom. A fiatalok inkább nézzenek magukba és ismerjék fel azt, hogy miben tehetségesek, amiben jobbak lehetnek másoknál. Ezért szeretem a tanulmányi, sport- vagy szakmai versenyeket, ahol már tényleg meg lehet mutatni az ember valódi értékét. Az influenszerkedést pedig el kell felejteni.

Az üzletember szerint a mai generáció internetes függősége komoly veszélyeket hordoz, valósággal "odaláncolják" őket bizonyos tartalmak. A tiltás nem jó módszer, viszont az egészséges fejlődésükhöz hús-vér kapcsolatokat kell ápolniuk, és ha így tesznek, akkor az életben sikeresek lehetnek.

Jákob Zoltán azzal tűnik fel a közösségi médiában, hogy látványos sportautójából ajándékokat oszt. Leszögezte: már akkor is adakozott, amikor nem látta senki. Beteg gyermekeket, kórházakat segített és látogatott, s ez az irány most is létezik. Azzal, hogy mindezt láthatóvá teszi, felhívja a figyelmet arra, hogy mekkora örömet okozhat egy vadidegen embernek. Jó lenne, ha mindenki a saját szintjén segítene, csupán azért, hogy örömet szerezzen bárkinek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában