Órákkal később elfogásakor is még összefüggéstelenül beszélt

2023.06.13. 08:33

Bedrogozva okozott balesetet, utána megállás nélkül elhajtott, a motoros életét vesztette

Arany Gábor

Forrás: police.hu

Fotó: ZVRFK

Bedrogozva okozott balesetet a fiatal férfi, mert nem vette észre, hogy személyautójával utolérte az előtte haladó motorkerékpárt, emiatt nekiütközött. A kétkerekűt vezető férfi az árokba csapódott; hosszas orvosi kezelése ellenére hónapokkal később meghalt. 

A nemrég vádiratba foglaltak szerint a kábítószerfogyasztás miatt korábban már büntetett, a történtek idején végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló  34 éves nagykanizsai férfi 2021. augusztus 14-én délután Renault típusú személyautójával indult útnak, noha előtte amfetamint és koikaint fogyasztott. A 7522-es számú úton Garabonc felől Nagyrada irányába tartott, fél öt körül járt az idő, amikor a 9. kilométernél járműsor előzésébe kezdett, áttért a bal oldali sávba, de nem tartott kellő távolságot az előtte haladó, és a járművek előzését már korábban megkezdő, zalaegerszegi férfi vezette motorkerékpár mögött, emiatt a Renault nekiütközött a motorkerékpár hátsó kerekének. Ettől a motoros kibillent egyensúlyából, leesett a járművéről és csúszása közben bukósisakja a személygépkocsi kerekének ütközött, majd a vízelvezető árokba zuhant. Közben az úttesten imbolygó kétkerekű ismét nekiütközött a Renault-nak, majd az út menti az árokba csapódott. A balesetet követően a Renault-t vezető férfi anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e a motoros, segítségnyújtásra szorul-e, elhajtott, majd Zalaegerszegre ment, ahol rendőr-főkapitányság közelében egy parkolóban állította le autóját és gyalog elindult a városba. Három órával később  a rendőrök egy áruház parkolójában találtak rá, ahol a földön feküdt és összefüggéstelenül beszélt. A súlyosan sérült motorost a mentők kórházba szállították, de több hónapos orvosi kezelése ellenére 2022. január 24-én elhunyt.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfit halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja, és 5 év börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását, valamint a járművezetéstől 5 évre történő eltiltás alkalmazását indítványozta, közölte  a főügyészség sajtószóvivője, dr. Jánky Judit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában