Másodfokon enyhítették a büntetést

2023.06.28. 15:43

Az ittas vendég halálát okozta az ütéssel

Arany Gábor

A lépcső tetejéről az alsó szintre hanyatt esett

Forrás: Shutterstock

Fotó: Oleg Golovnev

Másodfokon enyhítették annak a férfinak a büntetését, aki a csatári presszóban megütött egy ittas, kötekedő férfit, ő pedig ettől  hanyatt esett, fejét beverte, és hat nappal később meghalt. 
A tragédiába torkollott konfliktus  2021. december 17-én este a Kossuth utcai presszóban bontakozott ki.  A későbbi áldozat sört fogyasztott, beszéde, mozgása rendezett volt, azonban ennek ellenére hangosan, a helyiségben lévőket zavaró, zaklató módon beszélt, viselkedett, a vendégeket ölelgette is. Az egyik férfit ez zavarta, ezért elküldte az asztaluktól, de ekkor kisebb dulakodásba keveredtek egymással. Ez után az ittas vendég eltávolodott az asztaltól, a presszó pinceajtajának közelében a lépcsősor tetejénél állt meg, és továbbra is hangosan, másokat zavaróan beszélt. Ekkor a közelben lévő asztaltól felállt egy 41 éves csatári férfi, határozott léptekkel az ittas emberhez ment és felszólította, maradjon nyugton, menjen haza. Eközben kezével fején megütötte az ittas férfit, aki ettől a lépcső tetejéről az alsó szintre esett hanyatt, feje védekezés nélkül a padlóhoz csapódott. Az orrából, füléből elkezdett folyni a vér, rövid időn belül eszméletét vesztette. A kiérkező mentők a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba, majd onnan a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba szállították, ahol az elvégzett műtéti beavatkozások ellenére 2021. december 23-án életét vesztette. A szerencsétlenül járt férfi az elszenvedett bántalmazás miatti eséstől a koponyatörést és más sérüléseket szenvedett el, halálának közvetlen oka az ezen sérülések miatt kialakult agyduzzanatos agyi beékelődés volt.
Az első fokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszéken a csatári férfit halált okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték. Ez ellen  a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést. A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a büntetést – a sértetti közrehatást nyomatékos enyhítő körülményként értékelve – 2 évre enyhítette és végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában